Orkla Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 3500 tonni eestimaist köögivilja
Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 4800 tonni köögivilju, millest 3500 tonni on kodumaise päritoluga.
Enim kasutatakse köögiviljana Põltsamaa toodangus kurki, mida jõuab marineeritud kujul või valmissalatitesse 2300 tonni jagu. Põltsamaa teistesse purgi- ja valmissuppidesse, salatitesse ja hoidistesse pannakse ka 850 tonni kõrvitsat, 750 tonni kapsast, 280 tonni peeti, 260 tonni kartulit, 200 tonni porgandit, 160 tonni suvikõrvitsat ja 15 tonni punast kapsast.
4800 tonnist köögiviljadest valmistab Orkla Põltsamaa tehas 103 eri nimetusega toidutoodet viiele turule. „Lõviosa toodangust söövad ära eestlased, ent Põltsamaa marineeritud kurke, kapsaid ja kõrvitsaid armastavad aastaringselt süüa ka lätlased, leedukad, rootslased ja soomlased,“ ütles Orkla Eesti Põltsamaa kaubamärgi turundusjuht Siiri Vare.
Erinevaid juur- ja köögivilju kasvatab Põltsamaa toodanguks keskmiselt 20 kohalikku talunikku üle Eesti, kellest enamusega on kestnud koostöö üle 10 aasta.
„Põltsamaa hoidistesse pandavaid köögivilju kasvatavad nii Viljandi, Rapla, Pärnu, Lääne-Virumaa, Võru kui Tartu põllumehed. Kuna suur osa nendest on meie pikaaegsed partnerid, on Põltsamaale köögiviljade kasvamisest saanud oluline osa iga-aastasest saagi planeerimisest,“ lisas Vare.
Koostööpartneritele annab Põltsamaa külvikalendriga õigel ajal vajaliku koguse seemneid ja kasvatamiseks vajalikku kile, millest 80% on Eestis toodetud biolagunev kile.
Orkla Eesti AS on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mis ühendab endas kaht pika ajalooga kohalikku kaubamärki ja tootmisüksust – Kalevit ja Põltsamaad ning esindab Eesti turul mitmeid teisi tuntud kaubamärke nagu Felix, Taffel, Laima, Selga, Vilma, Naturli, Möller’s jt. Oleme osa suurest rahvusvahelisest Orkla kontsernist ja pakume Eestis tööd ligi 600 inimesele. Panustame igapäevaselt nii jätkusuutlikumasse tootmisesse kui ka tervisesõbralikumate toodete arendamisesse.